1

Her er første uges erfaringer.

Af

 

 

 

 

Vi er familien Lundsgaard Erbo. Vi er en familie med 2 børn, Tristan (IA) på 6 år og Jamie (NT) på 3 år.

Tristan har brug for enorm struktur og forudsigelighed i sin hverdag, hvilket vi i den grad håber, at Robusts hjælpemidler kan være med til at give ham og os alle som familie. Vi skal i de næste måneder teste Robusts Basis Struktur 60 pakke.

Tristan skal pr. 1. april skifte hans vante rammer i børnehaven ud med SFO start og derefter skolestart til August. Vi ved derfor, at de kommende måneder vil stille høje krav til os som forældre for at kunne skabe den nødvendige struktur for Tristan. Vi har nu været igang med ugeplanen i en uge, og det har været en rigtig positiv oplevelse. Vi har valgt at starte stille og rolig ud med en let introduktion for Tristans skyld, så vi har ikke benyttet opgave modulet eller modulet for næste uge på tavlen.

På uret har vi valgt at starte med visualisering af, hvornår vi skal spise aftensmad og hvornår Tristan skal i seng. Tristan har taget rigtig godt imod uret, og det har været rigtig passende kun at benytte to pictogrammer på uret indtil videre. At benytte sig af uret kræver dog også stor præcision som forældre, da vi allerede første aften løb ind i en lille udfordring, da aftensmaden først var klar 17.33 og ikke 17.30 :)

Udover ugeplanen, så har vi også valgt at kaste os over montagefrisen og flip flap’en. Montagefrisen er blevet hængt op ude på badeværelset for at overskueliggøre toiletbesøget. Vi har valgt de piktogrammer, som vi mener giver mening for Tristan. Vi har derfor ikke valgt at pensle toiletbesøget fuldstændig ud, hvilket piktogrammerne i den grad giver en mulighed for.

Den sidste ting, som vi har valgt at begive os ud i, var som sagt flip flap’en, og lad mig bare sige det sådan, jeg er dybt overrasket over, hvordan et ellers simpelt hjælpemiddel kan have en så stor effekt. Vi har valgt at bruge flip flap’en i forbindelse med vores putteritual. Tristan har virkelig været begejstret for denne flip flap og har selv efterspurgt den, hvis vi ikke lige har fået givet ham den hurtigt nok. Allerede nu glæder vi os til at kunne benytte den i andre sammenhænge.

I næste uge skal vi videre med introduktionen af ugeplanen. Derudover glæder vi os rigtig meget til at modtage vores personlige pictogrammer, som kan være med til at skabe en endnu bedre ugeplan for Tristan.

Med venlig hilsen Malene Lundsgaard Erbo